Kosten spouwmuurisolatie

Wil je de kosten spouwmuurisolatie weten? Dan weet je dat je eigenlijk het beste een offerte aan kunt vragen. Maar waarom zou je eigenlijk voor een spouwmuurisolatie kiezen?

Wat veel mensen niet beseffen is dat een spouwmuurisolatie de meest effectieve manier is om je huis comfortabel warm te maken en je kunt tegelijk veel op je energiekosten besparen.

Je kunt met een spouwmuurisolatie namelijk wel een kwart van je gasverbruik voor verwarming besparen en dit scheelt je gewoon honderden euro’s per jaar. De isolatie van de spouwmuren verdient zich echt binnen 5 jaar terug. Daarom is een spouwmuurisolatie voor veel mensen de eerste stap om je huis energiezuiniger te maken.

Spouwmuurisolatie voordelen

Door de spouw tussen de muren te isoleren voorkom je warmteverlies. Je hoeft minder hard te stoken, want door de isolatie is de verdeling van de temperatuur in de ruimte een stuk gelijkmatiger.

Het is mogelijk om met spouwmuurisolatie de gasrekening te verlagen met zo’n 30% per jaar. Op elke m2 geval bespaar je ruim tot 11 m3 gas en dat is elk jaar honderden euro’s voordeel.

Wanneer je in een gemiddelde hoekwoning woont bespaar je zo tot wel 450 euro per jaar. Als je in een 2-onder-1-kap woning woont kan dat maar liefst oplopen tot 550 euro per jaar.

Maar het uitvoeren van een spouwmuurisolatie gaat ook vooral om gevoel, omdat je meer een comfortabel en behaaglijk aanvoelend huis krijgt. Zo gaat de temperatuur van de binnenmuur voelbaar omhoog.

Wat zijn de kosten spouwmuurisolatie?

De isolatie is een maatregelen die veel energiebesparing oplevert en is goedkoper van gedacht, want veel huiseigenaren schatten de kosten veel te hoog in. Isolatiebedrijven kunnen daarnaast de buitenmuren van een huis in minder dan 1 dag isoleren. Daardoor blijven de kosten beperkt.

Je kunt het beste als vuistregel nemen dat de kosten van een spouwmuurisolatie ongeveer 15 euro per m2 kost. Bij deze kosten zit het isolatiemateriaal, machine- en arbeidskosten samen in.

Maar de prijzen verschillen wel per situatie omdat de spouw tussen muren bijvoorbeeld heel smal of juist heel breed is. Dit betekent dat de hoeveelheid van de gebruikte isolatiematerialen sterk kunnen verschillen. Echter ook de bereikbaarheid van de buitenmuren kan een verschil in na-isolatie prijs opleveren.

Om zeker te zijn van de kosten spouwmuurisolatie, kun je altijd nog het beste een offerte aanvragen. De website isolatieprijsvergelijk.nl biedt je de mogelijkheid aan om offertes bij verschillende partijen aan te vragen.