Glasvezel aanbiedingen

glasvezel

Wil je graag glasvezel afsluiten en ben je op zoek naar de beste glasvezel aanbiedingen? Het is zeker verstandig om voor glasvezel te kiezen, want het is op dit moment het meest snelle internet wat beschikbaar is.

Glasvezel internet is een vorm van breedband internet die gebruik maakt van supersnelle glasvezelkabels. Maar ook het netwerk van ADSL en kabel bestaat voor het grootste gedeelte uit deze supersnelle verbinding. Echter werken deze technieken vanaf de wijkcentrale met hun eigen kabel. Zo gebruikt ADSL de koperen telefoonkabel en kabel gebruikt de COAX-televisiekabel.

Zo worden er op dit moment al glasvezel abonnementen aangeboden met een snelheid van boven de 100MB per seconde en in de toekomst is dit zelfs nog te verhogen. Het zijn snelheden die geschikt zijn voor zeer intensief internetgebruik zoals gelijktijdig streamen, downloaden, uploaden, online gamen en TV kijken in HD kwaliteit en later in de toekomst ook 3D TV kijken in HD.

Maar omdat het erg duur is om een heel nieuw netwerk voor glasvezel aan te leggen, is glasvezel internet nog niet overal in Nederland te verkrijgen. Zo heeft de hoogste dekking logischerwijs nieuwbouwwijken, waar de bekabeling meegenomen wordt in de totaal nieuwe infrastructuur.

In de provincie Flevoland heeft zelfs meer dan 50% van de huishoudens glasvezel. Nederland loopt dan vanwege de hoge bevolkingsdichtheid en subsidies vanuit de overheid dan ook voorop in Europa in deze belangrijke ontwikkeling.

Open netwerkstructuur

In tegenstelling tot een monopoliesituatie van Ziggo bij kabel internet, kent glasvezel internet vaak een open netwerkstructuur. Dat wil zeggen dat elke provider zijn diensten kan en mag aanbieden. Daarom zijn er ook veel lokale aanbieders op de markt met een regionale dekking.

Maar er zijn ook bekende landelijke aanbieders zoals Telfort, Vodafone, XS4ALL, Online, Tele2 en KPN. Deze aanbieders voorzien echter bepaalde regio’s. Ook op de zakelijke markt zijn er vele spelers actief, omdat het commercieel sneller rendabel is om een glasvezelkabel door te trekken naar een gebouw met veel intensieve gebruikers.

Vergelijk meerdere providers met elkaar

Wat veel mensen niet beseffen is dat kabel abonnementen momenteel praktisch even hoge downloadsnelheden bieden tegen vergelijkbare prijzen. Daarom is en blijft verstandig om internetabonnementen met elkaar te vergelijken op prestatie, aanbiedingen, welkomst cadeaus, maandlasten en andere extra’s. Dus waar wacht je nog op? Op Glasvezelaanbiedingen.com vindt je de beste glasvezel aanbiedingen en je kunt deze eenvoudig met elkaar vergelijken. Bespaar veel geld op je huidige internetabonnement!